30 Aralık 2010 Perşembe

Kilo Vermenin Sağlıklı Yolları!

Başarılı ve rahat kilo vermede, tokluk hissini sağlamak çok önemlidir. Bazı detaylara dikkat ederseniz, kilo vermeniz kolaylaşacaktır.

Tuzlu yiyecekler:
 

Aşırı tuzlu yiyecekleri kesin. Unutmayın ki, ekstra tuzu çözmek için vücudunuz su tutar. Yemeğinize tuz eklemeyin. Ayrıca işlenmiş gıdalara ve hazır yemeklere ambargo koyun. Bunların yerine yemeklerinizi limon suyu veya taze otlarla çeşnilendirin. Alkolden de uzak durun.
 

Beyaz un:
 

Beyaz pirinç ve beyaz unlu gıdalar sindirim sisteminize rahatsızlık verir. Beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği ya da esmer ekmek deneyin. Kahvaltıda mısır gevreği yerine taze meyve ve yoğurt yemeyi tercih edin.
 

Gazlı içecekler:
 

Yap-boz diyetlerden, şeker ve düşük karbonhidratlı gıdalardan uzak durmalısınız. Bu gıdalar sorbitol, mannitol gibi yapay tatlandırıcılar içerir ve bağırsak sorunlarına yol açarlar.
 

İçecekler:
 

Yağ fazlalıklarından kurtulmak ve selülite karşı savaş açmak için bolca su tüketmeniz gerekir. Ancak gerekli su miktarını dışarıdan yeterince alamadığımız için, nutrikozmetik olarak konumlanmış, toz formatındaki besin takviyelerinden yararlanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder